Kartoitukset ja valmennukset

 

 

KARTOITUKSET

 

 Kodin esteettömyys, kodin turvallisuus
Kodin esteettömys ja turvallisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että elämä omassa kodissa mahdollisimman vaivatonta, helppoa ja turvallista, mahdollisten apuvälineidenkin toimesta. Arjen viihtyvyyteen, toimivuuteen ja turvallisuuteen voi olla mahdollisuus lisätä paljon erilaisia, arkea helpottavia ja auttavia tekijöitä. Kartoitus voi olla osana oman elämän rikastuttamista tai tärkeä osa asukkaan näkemysten julkituomista ammatillisen näkemyksen kera. Kartoitukset tehdään sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen toimesta asiakkaan näkemyksen perusteella. 

 

Arjen mielekkyys, Arjen organisointi, Kodin organisointi

Voimauttavaa ja ratkaisukeskeistä ohjausta kohti arjen hallintaa sekä omien voimavarojen ja taitojen löytämistä. Kartoitamme arjen mielekkyyttä asiakkaan /perheen näkökulmasta: mikä tökkii, mikä toimii - tai pohdimme arjen ja kodin organisointia nykyisin: mitä siinä olisi parannettavaa, mikä ei todellakaan toimi. Emme mieti, miten nykyiseen tilanteeseen on jouduttu, vaan keskitymme tulevaisuuteen :) Yhdessä löydämme haasteellisiin tiloihin ja tilanteisiin käytännön ratkaisuja sekä luomme arkeen rutiineja erilaisten työkalujen avulla. Käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä pohdintaa yhdessä pitkään vanhusten kotihoitoa ja lapsiperheiden kotipalveluja tehneen ammattilaisen kanssa. Erikoistuminen totaalisen sotkuisen /sekavan tilan järjestäminen, toimimattoman kodin organisointi tai uusien ratkaisujen etsiminen esimerkiksi digi-ratkaisujen avulla, myös vanhuksille! Etsitään yhdessä aivan uudenlaisia ratkaisuja arkeen esimerkiksi suursiivouksen, kodin muutosten, kauppapalvelun tai uusien aikataulujen avulla. Yksilöllistä, voimauttavaa ja arkea aktivoivaa apua - sydämellä ja ammattitaidolla. 

 

 

VALMENNUKSET

 

Muutosvalmennus

Ratkaisukeskeistä valmennusta kohti todellisen muutoksen syntymistä (esim. hamstraus, erotilanteet, kodin organisointi, hahmottamisongelmat). Etsimme yhdessä ratkaisun avaimet ja työstämme kohti uutta. Voimauttavaa ja tarpeenmukaista valmennusta. Myös materiaaleja tarpeen mukaan. Valmentajana sosionomi-lähihoitaja.

 

Toiminnan ohjaus

Käytännönläheistä asiakkaan arkeen, kodin organisointiin tai turvallisuuteen liittyvää toiminnan ohjausta. Autamme esimerkiksi yksinäistä vanhusta ottamaan yhteyttä sukulaisiin käyttämällä yhdessä läppäriä tai kännykkää. Voimme organisoida kotia yhdessä asiakkaan ja omaisten kanssa vastaamaan paremmin uusiin tilanteisiin tai raivaamme turvallisuusuhat pois tieltä. Etsimme yhdessä keinoja luoda aktiivisempaa ja hallitumpaa arkea yhdessä sotealan ammattilaistemme kanssa. Toiminnan ohjaus vastaa kysymykseen: Kuka auttaisi. Me autamme. Ammatillista sosiaalityötä. Ohjauksessa mukana sosionomi, lähihoitajat ja kotityön osaajat.

 

Seksuaalineuvonta

Keskusteltua, tukea ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Neuvojana sosionomi-seksuaalineuvoja.

 

Nepsyvalmennus

Voimauttavaa valmennusta neuropsykiatrisia erityisvaikauksia (ADHD, ADD, autisminkirjo..) omaaville henkilöille. Kuntouttavaa toimintaa, jossa opitaan uusia toimintamalleja ja taitoja nykyisten, toimimattomien mallien tilalle. Nepsyvalmennus tukee myönteistä kehittymistä, on kannustavaa ja rohkaisevaa yhdessä tekemistä. Valmentajana lähihoitaja-nepsyvalmentaja.

 

Voimauttavaa hevostoimintaa

MinD -voimauttavaa hevostoimintaa yksin tai yhdessä ryhmän kera jaksamisen ja voimaantumisen tueksi. Yhdistettävissä myös seksuaaliohjaukseen. Hevostoimintaa tarjotaan Sipoolaisella tallilla luonnon helmassa. Ohjaksissa sosionomi-hevostoimintaohjaaja.

 

Palvelut voidaan luokitella Ammatilliseksi tukihenkilötoiminnaksi, palveluohjaukseksi, kotipalveluksi tai siivouspalveluksi, toiminnan mukaisesti. Palvelun voi saada Sosiaalihuoltolain mukaisesti edullisemmin (alv0%) tai  Kotitalousvähennystä hyödyntäen. Lisätietoja palveluista: 040-5940114, muutoksenvoima@gmail.com tai lähetä viesti:

 

Lisätietoja /tilaukset

 

 

Yhteystiedot

TARJA AHONEN MUUTOKSEN VOIMA KOTIPALVELUT
www.muutoksenvoima.fi
0405940114